11:41
Правила правильного харчування

4 корисні властивості какао, про які ви не здогадувалися

З тих пір, як став відомим такий продукт як какао, гарячий напій з ароматом шоколаду з його використанням перетворився в еліксир від всіх хвороб. Його приймали як ліки або використовували для боротьби з нападами гніву і поганим настроєм. Какао-порошок - це продукт, що містить ряд необхідних поживних речовин і допомагає боротися з хронічними захворюваннями. Чим же так корисний какао-порошок та чи має він протипоказання сьогодні і поговоримо про це.

Склад какао

Какао - джерело корисних речовин і елементів, але з одним застереженням. Користь буде тільки від какао-порошку з натуральних какао-бобів, а не від розчинного аналога, «збагаченого» хімікатами, барвниками й ароматизаторами.

Хімічний склад какао:

  • селен;
  • калій і фосфор;
  • магній і кальцій;
  • натрій і залізо;
  • марганець і цинк;
  • вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9), Е, А, PP, K.

Калорійність на 100 г порошку - 289 ккал.

"Какао – хороше джерело білків, калію та цинку, а також клітковини, заліза, магнію, фосфору та інших поживних речовин"

 Корисні властивості какао:

Допомагає запобігати хворобам серця та судин 

Какао має здатність зменшувати запалення, нормалізувати рівень холестерину та цукру в крові. Такі ефекти потенційно зменшують ризик появи серцево-судинних хвороб та інсульту.

Какао має антиоксидантну дію
Тобто містить сполуки, що здатні вловлювати і гасити вільні радикали. В какао це поліфеноли. Через цю властивість напій також певною мірою може захищати серцево-судинну систему.

Здатне покращувати когнітивні навички
Поліфеноли, що містить какао, можуть знизити ризик розвитку нейродегенеративних процесів. Завдяки збільшенню еластичності судин, зокрема покращується кровотік та кровопостачання мозку.

Какао не провокує появу акне, попри поширену думку
Навпаки, антиоксиданти какао ефективно захищають шкіру від надмірного ультрафіолету і запобігають старінню, якщо регулярно їсти какао або додавати його до масок для обличчя.

Як споживати какао, аби отримати максимальну користь для здоров’я:

Обирайте якісне какао, в якому немає сухого молока, цукру чи інших домішок.

Какао можна вживати не тільки як напій. Його можна також додавати в каші та пудинги, смузі, домашні цукерки та енергетичні батончики з бананів, фініків і горіхів.

Європейська Організація з харчової безпеки радить їсти щодня принаймні 2,5 грами какао порошку чи 10 грамів чорного несолодкого шоколаду. 

 

 

Переглядів: 172 | Додав: Шурочка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar